headerlogoviool2

Cellospelen voor een Slimmer Kind

Stichting Symfonische Amateurklanken West-Brabant heeft dit initiatief genomen om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de cello. Het bespelen van een muziekinstrument levert een positieve bijdrage aan onder andere de fijne motoriek en de sociale en emotionele vaardigheden van een kind. Bovendien blijkt het bespelen van een instrument een positieve invloed  te hebben op de intelligentie van een kind.

De eerste cursus cello is gestart in november 2018 onder leiding van professioneel cellodocente Godelinde Doolaard uit Dordrecht. Naar aanleiding van deze cursus is, door de grote vraag, besloten om vervolgcursussen te geven genaamd: ‘Steeds Beter’. Deze cursus omvat 12 lessen. De lessen worden, evenals de vioollessen, gegeven in basisschool ‘De Boemerang’ in Zevenbergen. Elke cursus wordt feestelijk afgesloten met een welverdiende diploma-uitreiking aan de leerlingen. Tot nu toe ontvangen wij zeer positieve reacties, waar wij erg dankbaar voor zijn.

Mocht u meer informatie willen of mocht uw kind interesse hebben om deel te nemen aan een van onze cursussen, neem gerust contact op!