headerlogoviool2

Leerlingenorkest MaeStRO!

Het leerlingen (symfonie) orkest MaeStRO! bestaat sinds 2016 en biedt nieuw talent een kans om in orkestverband een muziekinstrument te spelen. Spelen in een orkest bevordert de beheersing van het instrument én is een bewezen efficiënte aanvulling op individuele muzieklessen. Er is een nauwe samenwerking met muziekdocenten in de regio. 

In MaeStRO spelen muzikanten van elke leeftijd mee. Jongeren, maar ook muzikanten die op latere leeftijd zijn begonnen met het bespelen van een snaar- of blaasinstrument. MaeStRO geeft regelmatig concerten, soms alleen, maar ook vaak in samenwerking met het RuimteOrkest. Er wordt elke dinsdagavond gerepeteerd in Basisschool ‘De Boemerang’ in Zevenbergen. 

Dirigent Yannick Hiwat

Yannick Hiwat is sinds 2018 de vaste dirigent van MaeStRO!. Al van kleins af aan is hij met muziek bezig. Hij begon op 6-jarige leeftijd met het bespelen van de viool. De Muziekschool rondde hij cum laude af en in 2003 werd hij toegelaten tot de ‘Young Talent Class’ van het conservatorium in Rotterdam. Hij studeerde daar klassiek viool. Daarna studeerde hij verder aan de ‘Performing Arts High School of Music and Dance’ en rondde ook deze opleiding Cum Laude af. Vervolgens rondde hij ook de studie jazz viool succesvol af, aan het conservatorium van Tilburg. 

Yannick heeft een jaar lang fulltime gespeeld bij het ‘KZN Philharmonic Orchestra’ in Durban, Zuid Afrika, en kreeg naamsbekendheid door zijn eigen project ‘The Yannick Hiwat Quartet’ en zijn rol als solist bij het ‘Re-freshed Orchestra’. Hij heeft inmiddels de hele wereld rondgereisd en gespeeld met grote namen uit de muziekwereld.

Als kers op de taart is Yannick in Februari 2019 gekozen tot het gezicht van het Amsterdams concertgebouw.

Voor meer informatie kunt u terecht op zijn website: