headerlogoviool2

Het Symfonisch RuimteOrkest

Het Symfonisch RuimteOrkest is opgericht in 1995 door Gerrit van der Schouw. De naam ‘RuimteOrkest’ komt voort uit de ruimte binnen het orkest voor individuele muzikale ontwikkeling en het repertoire van het orkest. Bovendien werd de eerste repetitieruimte al snel te klein, waardoor het noodzakelijk was om meer ‘ruimte’ te creëren. Het orkest bestaat inmiddels uit meer dan 40 spelende leden en er wordt 1 maal per week gerepeteerd in bassischool de Boemerang in Zevenbergen. Het RuimteOrkest geeft gemiddeld ongeveer 3 optredens per jaar.

Dirigent Caspar Versluis

Caspar Versluis is sinds maart 2006 de vaste dirigent van het Symfonisch RuimteOrkest. Zijn passie voor muziek begon op 10-jarige leeftijd, toen hij is begonnen met het bespelen van de klarinet. Hij heeft Daarna onder andere in de Harmonie Charlois (Rotterdam), Harmonie Crescendo (Krimpen aan de Lek) en het Rotterdams Jeugd Orkest gespeeld. 

Caspar heeft de studie klarinet aan het Rotterdams Conservatorium succesvol afgerond, evenals de studie Hafa-directie. Daarnaast heeft hij in 2000 ook de studie saxofoon behaald. 

Caspar is onder andere werkzaam geweest bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Marinierskapel en het Nederlands Klarinet Choir. Daarnaast heeft hij als muzikant bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht gewerkt en is nu instructeur van het Cadetten Tamboer Korps op de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Ook als dirigent heeft hij veel ervaring.