headerlogoviool2

Het Symfonisch RuimteOrkest viert de vrijheid!

75 jaar een vrij West-Brabant, dit is iets om bij stil te staan. We willen deze bijzondere mijlpaal niet onopgemerkt voorbij laten gaan en zullen in november maar liefst drie bevrijdingsconcerten gaan geven in de gemeente Moerdijk. Door middel van een unieke beeld- en geluidsproductie staan we stil bij 75 jaar vrijheid in West-Brabant. Het RuimteOrkest zal zoals gewoonlijk onder leiding staan van dirigent Caspar Versluis. Het orkest zal onder andere muziek van Karl Jenkins ten gehore gaan brengen, maar ook filmmuziek uit bijvoorbeeld Forrest Gump en Schindlers list. Bovendien zal tijdens de optredens uniek beeldmateriaal gepresenteerd worden. U kunt genieten van bijzondere beelden opgenomen op diverse locaties in de gemeente en interviews met de laatste ooggetuigen. Verder zullen soliste Kim de Looper en gemengd koor Cantzoni meewerken aan deze productie, evenals de lokale heemkundekringen uit de regio: Willem van Strijen (3 november), ’t Sandt Daer buyten (2 november) en Heemkundekring Moerdijk (3 november). 

Wanneer vinden de concerten plaats?

– Zaterdag 2 november 2019 om 20.00 uur in De Standaert in Standdaarbuiten

– Zondag 3 november 2019 om 14.30 uur in de RK Bartholomeuskerk in Zevenbergen

– Zondag 3 november 2019 om 20.00 uur in De Ankerkuil in Moerdijk 

De entree is gratis. Het belooft een bijzondere belevenis te worden en we hopen dat u samen met ons de vrijheid wilt vieren!

De bevrijdingsconcerten worden mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van het Havenbedrijf Moerdijk, Gemeente Moerdijk en het Prins Bernhard Cultuurfonds

Nog meer nieuws

kerstconcert govar hamid maestro

Kerstconcert Govar Hamid & MaeStRO!

Op 7 december 2022 vond het jaarlijkse kerstconcert van viooldocent Govar Hamid plaats, waar ook ons opleidingsorkest MaeStRO! weer prachtige stukken gespeeld