headerlogoviool2

Het leven is goed in het Brabantse land

Een reis door de wereld levert een verscheidenheid aan liederen op: van de Costa del Sol via Mexico naar Oostenrijk (Kufsteinwalz) en terug naar het kleine café aan de haven in het gezellige Brabant. Om precies te zijn in de theaterzaal van de Mayboom want daar is waar de Wilgenband afgelopen zondag optrad samen met het Symfonisch Ruimteorkest uit Zevenbergen.

Door Kitty Lokate
(’t Carillon, week 17/26 April 2023)

Peter Kuijpers, de dirigent van de Wilgenband geeft aan dat je niet muzikaal hoeft te zijn om fluitend door het leven te gaan. Met zichtbaar veel plezier haalt hij samen met meerdere vrijwilligers het beste uit zijn muzikanten: zo’n 25 mensen in de leeftijd van 8 tot en met 83 jaar met een verstandelijke beperking. Elke dinsdagavond repeteren ze in basisschool de Lage Weide. De Wilgenband wordt begeleid door Patrick Joosen en Carsten Jerszynski op keyboard. Doordat Peter kan rekenen op deze twee kunnen ze altijd muziek maken. De leden van de band bespelen slaginstrumenten zoals tamboerijn, trommel en bongo en zorgen naast zang voor speciale effecten. Het geheel levert vooral een vrolijke waterval aan klanken die de handen van de toehoorders telkens opnieuw op elkaar krijgen. De Wilgenband treedt ongeveer zes keer per jaar op, bijvoorbeeld bij het Toeternietoe festival, bij Bruisend Made en met Kerst in Oosterhout. 

Burgemeester Boy Scholtze sprak aan het begin van het concert mooie woorden: ”samen muziek maken geeft plezier en verbinding met elkaar”. Het leerlingorkest Maestro en het Symfonisch Ruimteorkest begonnen de middag samen met drie korte bewerkingen van klassieke werken. Daarna maakte de Wilgenband de genoemde muzikale reis door de wereld. Het programma voor de pauze werd afgesloten met een medley van Eftelingmuziek door het Ruimteorkest. Na de pauze bracht het Ruimteorkest een drietal langere werken die met veel aandacht beluisterd werden door de gehele zaal. De Wilgenband speelde ’lang zal hij leven’ voor iedereen die jarig was of pas was geweest om vervolgens Brabant uitbundig te eren met ’het leven is goed in het Brabantse Land’, WC Experience, ’het dondert en het bliksemt’ van Guus Meeuwis en het Carnaval Festival lied uit de Efteling. Ze sloten de middag af met Betsie en Joke die het lied ’dit was de Wilgenband’ zongen. Eigenlijk wilde daarna nog niemand naar huis maar de Wilgenband speelde het lied ’dit is het einde, dat doet de deur dicht’. Er zijn verder niet veel woorden voor nodig: het was een erg gezellige en vrolijke middag in goede harmonie met elkaar.

Nog meer nieuws

kerstconcert govar hamid maestro

Kerstconcert Govar Hamid & MaeStRO!

Op 7 december 2022 vond het jaarlijkse kerstconcert van viooldocent Govar Hamid plaats, waar ook ons opleidingsorkest MaeStRO! weer prachtige stukken gespeeld
Havenfeesten Zevenbergen Symfonisch RuimteOrkest

Havenfeesten Zevenbergen!

Op 16 en 18 september 2022 mochten wij, Het Symfonisch RuimteOrkest en MaeStRO!, deel uitmaken van de fantastische opening van de nieuwe