headerlogoviool2

Drie meer dan geslaagde bevrijdingsconcerten!

Afgelopen weekend hebben we drie meer dan geslaagde bevrijdingsconcerten verzorgd in Standdaarbuiten, Zevenbergen en Moerdijk, in samenwerking met de lokale heemkundekringen (’t Sandt Daer Buyten, Willem van Strijen en Heemkunde Moerdijk) en gemengd koor Cantzoni. Het Symfonisch RuimteOrkest stond zoals gewoonlijk onder leiding van Dirigent Caspar Versluis en koor Cantzoni onder leiding van Kim de Looper, die ook verschillende solo zangpartijen heeft vertolkt. Het repertoire bestond uit prachtige stukken behorend bij het thema oorlog en vrijheid. Het publiek heeft onder andere kunnen genieten van ‘Ouverture 12’ van Tchaikovsky, ‘Danse Macabre’ van Saint-Saëns en stukken uit de films Apollo 13, Forrest Gump en Schindler’s List. De toegift was het prachtige ‘When You Believe’ van Stephan Schwartz, samen met koor Cantzoni. Tussen de muziek door werd uniek beeldmateriaal vertoond met betrekking tot de oorlogstijd en men heeft vol bewondering gekeken en geluisterd naar (emotionele) interviews met de laatste ooggetuigen. Al met al, drie enorm geslaagde concerten met een super opkomst. We zijn enorm dankbaar voor alle warme reacties na afloop van de concerten en zijn blij dat het publiek genoten heeft. Iedereen die heeft bijgedragen aan deze concerten: hartelijk dank!

Nog meer nieuws

kerstconcert govar hamid maestro

Kerstconcert Govar Hamid & MaeStRO!

Op 7 december 2022 vond het jaarlijkse kerstconcert van viooldocent Govar Hamid plaats, waar ook ons opleidingsorkest MaeStRO! weer prachtige stukken gespeeld